Εμμηνόπαυση-συμπτώματα

Ατροφία κόλπου, ακράτεια, αλλαγή του pH, κολπίτιδα και δυσπαρευνία είναι μόνο μερικά από τα συμπτώματα που έχετε. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει λύση με τη βοήθεια του laser C02 MonaLisa Touch.

Σήμερα περισσότερο από το 95% των γυναικών φτάνουν στην εμμηνόπαυση με προσδόκιμο ζωής επιπλέον (τουλάχιστον) τριάντα χρόνια. Σύμφωνα με επιστημονικές εκτιμήσεις οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση ηλικίας 45+ από το 2012 μέχρι το 2030 θα έχουν αυξηθεί κατά περίπου 23,6%. Γι’ αυτό λοιπόν οι ανάγκες μιας γυναίκας στην εμμηνόπαυση δεν είναι μόνο οι βασικές, αλλά και να έχει μια ποιοτική ερωτική ζωή, καθώς και ένα λειτουργικό γυναικολογικό και ουροποιητικό σύστημα που την κάνει να νιώθει καλά.

Κατά μέσο όρο η εμμηνόπαυση εμφανίζεται στα 51 χρόνια. Η έμμηνος ρύση διακόπτεται για πάντα επειδή οι ωοθήκες σταματούν να λειτουργούν. Όμως η εμμηνόπαυση μπορεί να είναι και χειρουργικά προκαλούμενη με την αφαίρεση μίας ή και των δύο ωοθηκών με ή χωρίς υστερεκτομή (αφαίρεση μήτρας). Η εμμηνόπαυση μπορεί να είναι και πρόωρη εξαιτίας φαρμακευτικής αγωγής που εμποδίζει τη σωστή λειτουργία των ωοθηκών (λόγω χημειοθεραπείας, ακτινοβολίας, αντικαρκινικών φαρμάκων όπως η ταμοξιφένη κ.ά). Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις έχουμε έλλειψη παραγωγής οιστρογόνων. Όμως στην εμμηνόπαυση υπάρχουν και άλλα συμπτώματα. 

Eμμηνόπαυση-MonaLisa Touch

Πολλές νέες γυναίκες παραπονιούνται για συμπτώματα στην εμμηνόπαυση όπως ακράτεια αλλά και αλλαγή στην ερωτική τους ζωή, καθώς δεν απολαμβάνουν όσο παλιά τη σεξουαλική επαφή.

Από την άλλη, στην εμμηνόπαυση η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται και οι ιστοί χαλαρώνουν με αποτέλεσμα μια γυναίκα σε αυτή την ηλικία να μην απολαμβάνει τόσο πολύ την σεξουαλική επαφή αλλά και να παρουσιάζει λειτουργικά προβλήματα όπως ακράτεια ούρων. Τη λύση και στις δύο περιπτώσεις δίνει η σύγχρονη θεραπεία laser C02 MonaLisa Touch. Η διαδικασία γίνεται μη χειρουργικά, ανώδυνα, χωρίς χρόνο αποθεραπείας, ράμματα και επιπλοκές.

Εμμηνόπαυση-ατροφία κόλπου

Τα συμπτώματα της ατροφίας του κόλπου εμφανίζονται σταδιακά μετά την εμμηνόπαυση και γίνονται πιο έντονα κατά μέσο όρο 4-5 χρόνια μετά την έναρξή της εξαιτίας της έλλειψης παραγωγής οιστρογόνων. Παρουσιάζονται ουρογεννητικές διαταραχές, όπως ερεθισμός του κόλπου, αίσθημα καύσου και κνησμός, ξηρότητα, κολπίτιδα και δυσπαρευνία ως αποτέλεσμα την ατροφία του κόλπου. Περίπου 4 στις 10 γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση παρουσιάζουν ατροφία κόλπου που επηρεάζει την ποιότητα ζωής τους. Ωστόσο ελάχιστες αναζητούν ιατρική βοήθεια. Τα τελευταία χρόνια η νέα θεραπεία της ατροφίας γίνεται αναίμακτα και χωρίς ράμματα με το laser C02 MonaLisa Touch.

Εμμηνόπαυση-ξηρότητα κόλπου

Είναι ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα της ατροφίας κόλπου με ποσοστό εμφάνισης 75%. Εξαιτίας της έλλειψης παραγωγής οιστρογόνων η αιματική ροή μειώνεται τοπικά όπως και η έκκριση υγρών από τον κόλπο. Από τον πρώτο χρόνο της εμμηνόπαυσης μέχρι τον τρίτο τα επίπεδα της ξηρότητας του κόλπου έχουν αυξηθεί πάνω από 20%. 

Εμμηνόπαυση-δυσπαρευνία

Το 38% των γυναικών σε αυτή την ηλικία έχουν πόνο κατά την σεξουαλική επαφή. Οι περισσότερες γυναίκες που παραπονιούνται για ξηρότητα κόλπου είναι εκείνες που έχουν δυσπαρευνία επειδή πονούν. Η μειωμένη παραγωγή κολλαγόνου οδηγεί και σε μείωση της λίπανσης στα τοιχώματα του κόλπου. Η σύγχρονη θεραπεία γίνεται με laser C02 MonaLisa Touch.

Εμμηνόπαυση-κολπίτιδα

Στην εμμηνόπαυση παρατηρούνται μορφολογικές αλλαγές στο επιθήλιο του βλεννογόνου, ενώ μειώνονται οι κολπικοί γαλακτοβάκιλοι και αυξάνονται τα επίπεδα του pH του κόλπου. Ειδικότερα, το επιθήλιο λεπταίνει με αποτέλεσμα να είναι ευάλωτο σε τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής λόγω της τριβής. Όσον αφορά τους γαλακτοβάκιλους ισχύει το εξής: Πριν την εμμηνόπαυση τα κύτταρα του επιθηλίου του κόλπου συνθέτουν και αποθηκεύουν γλυκογόνο. Το τελευταίο αποτρέπει τον αποικισμό του κόλπου με παθογόνα.

Όμως όταν υπάρχει ατροφία στον κόλπο τα επίπεδα γλυκογόνου στα επιθηλιακά κύτταρα μειώνονται όπως και οι γαλακτοβάκιλοι που είναι υπεύθυνοι να διατηρήσουν την οξύτητα στον κόλπο. Το φυσιολογικό pH είναι 3.5-5 αλλά όταν υπάρχει ατροφία είναι 6.0-8.0 και αυτό το περιβάλλον δεν προστατεύει επαρκώς από βακτήρια και παθογόνα, με αποτέλεσμα η κολπίτιδα να υποτροπιάζει. Το laser C02 MonaLisa Touch βελτιώνει το βλεννογόνο του κόλπου και περιορίζει την εμφάνιση της κολπίτιδας.

Εμμηνόπαυση-αίσθηση καύσου

Εξαιτίας της ατροφίας κόλπου που παρουσιάζεται στις γυναίκες στην εμμηνόπαυση το pH του κόλπου αλλάζει και ταυτόχρονα με την ξηρότητα παρουσιάζεται συχνά και αίσθηση καύσου και κνησμός. Τη λύση δίνει η θεραπεία με το laser C02 MonaLisa Touch που προάγει την παραγωγή νέου κολλαγόνου στον κόλπο.

Εμμηνόπαυση-ακράτεια

Η ακράτεια εμφανίζεται εξαιτίας της χαλάρωσης του κόλπου, ειδικά στην εμμηνόπαυση. Η πιο χαρακτηριστική μορφή ακράτειας είναι η ακράτεια από προσπάθεια. Την λύση δίνει το laser C02 MonaLisa Touch.

Θεραπείες: Laser C02 MonaLisa Touch

Η θεραπεία-κλειδί για την ατροφία, χαλάρωση και ακράτεια κόλπου είναι η ανάπλασή του με αποτέλεσμα να υπάρχει ανακούφιση από τα συμπτώματα. Το laser διοξειδίου MonaLisa Touch εξαχνώνει τους ιστούς του επιθηλίου που έχουν ατροφικό βλεννογόνο. Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και προκαλεί σύσφιγξη του κόλπου στα τοιχώματά του. Η διαδικασία είναι ανώδυνη, ενώ δεν υπάρχει αιμορραγία και χρόνος αποθεραπείας. Το μόνο που θα αισθανθείτε είναι θερμότητα μέσα στον κόλπο σας καθώς η ίνα του laser C02 MonaLisa Touch επιδρά στους ιστούς εσωτερικά. Το C02 laser MonaLisa Touch προκαλεί σύσφιγξη αλλά κάνει και ανασχεδιασμό αιδίου και χρησιμοποιείται ακόμα και για τη λαπαροσκόπηση.

Η λύση που προσφέρει το laser C02 MonaLisa Touch υπερέχει άλλων, όπως η ορμονοθεραπεία-θεραπεία υποκατάστασης. Το αποτέλεσμα με αυτήν είναι προσωρινό και η βελτίωση υπάρχει για όσο διάστημα λαμβάνετε ορμονική υποκατάσταση. Η μακροχρόνια λήψη τους συνδέεται με παρενέργειες (καρδιακά επεισόδια, εγκεφαλικά, καρκίνος του μαστού κ.ά). Επίσης ένα 10-15% όσων γυναικών λαμβάνουν ορμονική υποκατάσταση για την ατροφία κόλπου δεν βλέπουν βελτίωση στα συμπτώματα της ξηρότητας κόλπου.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

ΣοφίαDemoΚαλογήρου
  • Πληροφορίες

   Λεωφόρος Πεντέλης 12-14
   Χαλάνδρι 15233, Αττική, Ελλάδα

   (+30) 210.77.10.386
   (+30) 69.44.88.0624

   Δευ - Τετ - Παρ: 9πμ - 1μμ
   Τριτ - Πεμ: 11πμ - 8μμ

   Ακολουθηστε μας

  • Σελίδα Facebook