Κονδυλώματα

Η νέα θεραπεία που αφαιρεί τα κονδυλώματα γίνεται με laser C02 και είναι ελάχιστα τραυματική.

Κονδυλώματα

Τα κονδυλώματα οφείλονται στον ιό HPV ή ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων. Ο ιός HPV μεταδίδεται με την σεξουαλική επαφή κάθε τύπου (ακόμα και με στοματική επαφή). Τα κονδυλώματα οφείλονται σε ορισμένους τύπους χαμηλού κινδύνου του ιού HPV με πιο συχνούς τον HPV 6 και HPV 11.

Τα κονδυλώματα είναι καλοήθεις βλάβες. Μοιάζουν με μικρές ελιές στο χρώμα του δέρματος ή ροζ ή καφέ και θυμίζουν αρκετά μικρογραφία κουνουπιδιού. Τα κονδυλώματα μπορεί να είναι και επίπεδα. Θα τα δείτε να εμφανίζονται στα γεννητικά όργανα και γύρω από αυτά (πέος, όρχεις, αιδοίο, χείλη αιδοίου, είσοδος κόλπου, πρωκτός) αλλά και οπουδήποτε υπάρχει βλεννογόνος, όπως στα χείλη του στόματος και τη γλώσσα. Μπορεί να παρουσιαστούν ακόμα και στο στοματοφάρυγγα.

Τα κονδυλώματα μπορεί να εμφανίζονται μεμονωμένα ή πολλά μαζί, δηλαδή οι βλάβες να είναι συρρέουσες. Στην αρχή είναι μικρά και ίσως να μην είναι ορατά, αλλά αν τα αφήσετε χωρίς θεραπεία, μεγαλώνουν και πολλαπλασιάζονται. Ευτυχώς πλέον διαθέτουμε τεχνολογία που αφαιρεί τα κονδυλώματα γρήγορα, αποτελεσματικά και με ασφάλεια: το laser C02 για τα κονδυλώματα.

Κονδυλώματα-θεραπεία laser

Η πιο σύγχρονη μέθοδος θεραπείας για τα οξυτενή (εξωτερικά) κονδυλώματα είναι το λέιζερ διοξειδίου ή laser C02. Τα πλεονεκτήματά του είναι ότι είναι ελάχιστα επεμβατικό, ενώ προσφέρει άμεσα αποτελέσματα συγκριτικά με άλλες θεραπευτικές επιλογές, όπως οι εξειδικευμένες κρέμες και η κρυοπηξία. Επίσης δεν αφήνει σημάδια και ουλές. Αντίθετα αν η κρυοπηξία εφαρμοστεί αρκετές φορές, ίσως μείνουν ουλές.

Το laser C02 είναι ιδανικό για μεμονωμένα κονδυλωμάτα, μικρού και μέτριου μεγέθους. Η αφαίρεση κονδυλωμάτων με laser C02 γίνεται με τοπική αναισθησία. Η διαδικασία είναι ανώδυνη, δεν υπάρχουν αιμορραγία, πόνος, ράμματα και τομές. Αμέσως μετά μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι σας. Το laser C02 εξαλείφει άμεσα τις βλάβες, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και μέσα σε μία συνεδρία. Ανάλογα με το ανοσοποιητικό σας (αν είναι ισχυρό), τις προφυλάξεις που παίρνετε, την επιλογή σταθερού συντρόφου ή όχι, τα κονδυλώματα ίσως να μην εμφανιστούν ξανά.

Η θεραπεία κονδυλωμάτων με laser αντενδείκνυται σε περιπτώσεις που υπάρχουν άλλες ενεργείς φλεγμονές όπως έρπης γεννητικών οργάνων.

Laser αφαίρεση κονδυλωμάτων

Πώς όμως λειτουργεί το laser C02 στα κονδυλώματα; Η θερμότητά του είναι τέτοια που εξαχνώνει τα κονδυλώματα γρήγορα και αναίμακτα χωρίς χειρουργείο. Η θεραπεία είναι ασφαλής εφόσον γίνεται από εξειδικευμένο γυναικολόγο που έχει εμπειρία στη χρήση της συσκευής laser C02.

Κονδυλώματα-γυναικολόγος

Είναι σημαντικό να απευθυνθείτε άμεσα στον γυναικολόγο και να μην αμελήσετε τα κονδυλώματα. Οι βλάβες αυτές αντιμετωπίζονται πιο δύσκολα όταν μεγαλώσουν και πολλαπλασιαστούν, ενώ μεταδίδονται πολύ εύκολα και στον σύντροφό σας, καθώς η χρήση προφυλακτικού δεν προστατεύει 100%. Επίσης ο ρόλος του γυναικολόγου είναι καθοριστικός και για την κλινική εξέταση. Εκτός από τα οξυτενή (εξωτερικά) κονδυλώματα που είναι ορατά, ίσως παρουσιάζετε και άλλα μέσα στον κόλπο και στον τράχηλο της μήτρας. Αυτά τα κονδυλώματα συνήθως οφείλονται σε στελέχη υψηλού κινδύνου που θεωρούνται υπεύθυνα για την εμφάνιση καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και αντιμετωπίζονται με laser. Επομένως, σε κάθε περίπτωση η εξέταση από γυναικολόγο είναι απαραίτητη.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

ΣοφίαDemoΚαλογήρου
  • Πληροφορίες

   Λεωφόρος Πεντέλης 12-14
   Χαλάνδρι 15233, Αττική, Ελλάδα

   (+30) 210.77.10.386
   (+30) 69.44.88.0624

   Δευ - Τετ - Παρ: 9πμ - 1μμ
   Τριτ - Πεμ: 11πμ - 8μμ

   Ακολουθηστε μας

  • Σελίδα Facebook